De wonderlijke werking van Pine essentiële olie

Inner Souls & Oils

De wonderlijke werking van Pine essentiële olie

Pine, of wel de dennenboom. Een wonderlijke boom, iedereen kent hem, iedereen krijgt een goed gevoel als hij in de buurt staat. Terwijl  je er niet aan moet denken om de naalden te kauwen kan de essentiële olie van deze boom veel betekenen. De krachtige actieve ingrediënten en heilzame organische verbindingen van dennenbomen zijn vooral te vinden in de naalden. Als zodanig, dennennaalden worden beschouwd als het belangrijkste onderdeel van de plant.

De essentiële olie uit de naalden van deze  boom worden geëxtraheerd door middel van een proces van stoomdestillatie van dennennaalden. De olie kan afkomstig zijn van een van de verschillende soorten van het geslacht Pinus. Pine olie staat bekend om zijn verfrissende, verkwikkende en reinigende werking. Het heeft een potente houtachtige geur (die je waarschijnlijk heel  goed kent) en heeft ook een lange, interessante geschiedenis die dateert uit het oude Griekse tijden. De olie werd gebruikt door Hippocrates zelf!

Wat kan deze olie voor je betekenen?

  1. Ondersteuning bij pijn.

De essentiële olie van Pine biedt rustgevende en aardende eigenschappen welke een goede basis zijn voor ondersteuning bij pijn . De stimulerende aard brengt bloed naar het oppervlakte van de huid. Door dit te doen helpt het de afvalstoffen af te voeren en doorbloeding te verbeteren waardoor snellere en betere cel-regeneratie ontstaat. De helende eigenschappen van de essentiële olie van Pine maken het ook effectief voor het verminderen van zwelling en irritatie geassocieerd met chronische gewrichtspijn. Inden lokaal gebruikt (topicaal) – zoals door het toe te voegen aan een warm bad of te mengen tot een massage olie – kan Pine kan ook helpen verlichten acute pijn en spierpijn.

  1. Ondersteuning bij ontstekingen.

Pine olie bezit een natuurlijke pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Hij wordt dan ook gebruikt om te helpen bij de bestrijding van schade door vrije radicalen, alsmede chronische ontstekingsreacties die vaak resulteren in zwelling of pijn. Hierdoor kan de olie ondersteuning  bieden bij problemen in de gewrichten.

  1. Pine olie biedt verlichting bij hoofdpijn

Pine olie kan helpen om gifstoffen in de lucht te verminderen. De verontreiniging van ons milieu hoort (helaas) tot de meest voorkomende triggers van hoofdpijn. Ook van bepaalde soorten schimmels en bacteriën is bekend dat deze hoofdpijn kunnen veroorzaken, evenals ademhalingsproblemen en huidaandoeningen.  Pine olie kan dan ook ingezet worden ter voorkoming en verlichting van hoofdpijn.

Pine olie heeft door verlichting van stress en verbetering van uw stemming ook op deze wijze een positief effect op hoofdpijn.

De volgende keer dat u een hoofdpijn voelt opkomen, wrijf dan een paar druppels Pine (verdund in in een draagolie) op uw borst en tempels. Of om hoofdpijn te voorkomen, voeg gewoon een paar druppels toe aan de diffuser en laat de moleculen van de olie op deze manier verspreiden. In geval van opkomende hoofdpijn kan het ook nuttig zijn om direct te inhaleren vanuit het flesje.

  1. Pine olie verhoogt energie en stemming

Pine Oil biedt verkwikkende effecten voor zowel het lichaam en de geest. Het kan helpen bij het verlichten van mentale en fysieke vermoeidheid. Daarnaast het het ondersteunen bij het verbeteren van focus, alertheid en het geheugen. Pine olie stimuleert positieve gevoelens en kan het zelfs hulp bieden bij van symptomen van depressie.

  1. Pine ondersteunt slijmvliezen

Pine olie word al heel lang gebruikt voor zijn slijmoplossend en decongestief (slijmvliesslinkend) vermogen. Dit komt omdat Pine olie helpt om slijm in de longen op te lossen. Bovendien kan Pine olie een zere keel verlichten. Door het verminderen van de hoeveelheid slijm in de luchtwegen, met behulp van deze mooie olie, kan het lichaam infecties  beter bestrijden en verkort de hersteltijd.

Een geweldige manier om het te gebruiken is om de olie te combineren met zowel Eucalyptus olie als kokosolie. Wrijf dit mengel op de borst, nek en bovenrug voor het open maken van de neusholtes.

  1. Pine olie bij huidaandoeningen

Een van de meest waardevolle voordelen van Pine olie is voor de behandeling van huidaandoeningen zoals acne, psoriasis, eczeem, voetschimmel en droge, jeukende huid. Het is zo effectief, dat sommige dermatologen het zelfs voorschrijven. Bovendien heeft Pine de eigenschappen van een anti oxidant. Wanneer plaatselijk gebruikt zal hij helpen om vrije radicalen te bestrijden en negatieve invloed op de huid te verminderen.

Test uiteraard eerst door middel van het aanbrengen van de olie op een gezond stukje huid of u niet overgevoelig reageert.

  1. Pine olie voor verfrissing uw huis

Pine is een natuurlijke ontgeurder en het elimineert de microben die geuren en verontreiniging veroorzaken. Het kan zelfs de pathogenen in de lucht doden (zoals influenza en verkoudheid virussen).

Als u gebruik maken van Pine om kamers van een fris geurtje te voorzien meng deze dan met Neroli of Cedarwoord olie voor een effectieve en heerlijk ruikende mix, ideaal voor in de diffuser of in een glazen sproeifles afgevuld met water.  Door deze mix aan te brengen op stukjes vilt of sorbo doekje en deze in de het huis te plaatsen ben je verzekerd van frisheid alom.

  1. Pine olie versterkt de voordelen van massage

Regelmatig massage met Pine olie kan bijdrage aan de verbeterende en ontspannende effecten van massage therapie. Hij helpt mentale stress te verlichten, geeft energie en boost je humeur. En dat allemaal op hetzelfde moment. Bij regelmatig gebruik  kan hij ook bijdragen aan het verminderen van angst en nerveuze spanning en daarbij uw concentratie en geheugen verbeteren!

  1. Pine olie als tapijtreiniger

Zoals bekend is dennengeur de meest gebruikte deodorant in huis en in de auto. Pine olie werkt wonderen voor het reinigen van tapijten en het verwijderen van hardnekkige geuren. Maar er is geen noodzaak voor al die toegevoegde synthetische chemicaliën. Pine olie is een natuurlijke reiniger op zichzelf.

Om het te gebruiken, net mix ongeveer 20 druppels van de olie in een emmer water. Meng goed, dan scrub het in alle vlekken en stinkende gebieden. Er is geen noodzaak om daarna te verwijderen want het is immers niet giftig. En het zal blijven werken lang nadat u klaar bent met schrobben.

Probeer dit altijd eerst uit op een stukje van de stof!

  1. Pine olie kan worden gebruikt om vlooien te doden

Vlooien, de vloek van een huishouden met dieren. Pine olie is één van de zeldzame oliën die een rol kan spelen in de bestrijding van deze irritante beestjes. Dat komt omdat het helpt bij het oplossen van de wasachtige coating die vlooien beschermt tegen de elementen. Daarnaast is het niet duidelijk of het de geur of de trillingsfrequentie van de olie is maar ze kunnen het in ieder geval niet uitstaan. Van oudsher gebruiken de Indianen dennentakken om vlooien en luizen af te weren door deze in hun matras te doen.

Om de olie te gebruiken tegen vlooien, voeg enkele druppels in een spray fles, voeg water en een theelepel alcohol toe. Schud deze goed en dan spray op uw tapijten, meubels, hondenbedden en op de plekken waar de vlooien zich verstoppen.

Wat ook kan is dat 3-4 druppels Pine olie in een kom met warm water. Daarin de hondenborstel aanbrengen om uw hond mee te borstelen.  Het moet worden verdund en vervolgens alleen toegepast op de borstel. Spoel de borstel meerdere malen grondig af tijdens het borstelen.

Gebruik deze methode niet op katten of andere dieren die zichzelf reinigen door te likken.

 

 

Young Living Pine Oil

Deze olie  is een 100% zuivere essentiële olie welke te verkrijgen via Inner Souls & Oils. Young Living bezit als enige fabrikant het seed to seal concept waarbij de kwaliteit van zaadje tot olie wordt gegarandeerd.

Voor advisering rondom gebruik van deze of één van de andere mooie oliën kan u altijd contact opnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *